Her yıl dünya çelik devi SSAB tarafından İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen ve bu yıl  18.’si yapılan İsveç Çelik Ödülleri ( Swedish Steel Prize ) etkinliğine GÜVEN ailesinden Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit ve İmalat Müdürü Mehmet Kirmit katılım gösterdi. Dünyanın dört biryanından gelen imalatçı firmalarla ve SSAB yetkilileriyle yüz yüze görüşme olanağı ve karşılıklı olarak tecrübelerini paylaşma fırsatını yakalayan tarafların bir araya geldiği bu etkinlik  9-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Çelik ödüllerinin oscar’ı olarak kabul edilen ve SSAB’nin üretmiş olduğu sac malzemeleri kullanma zorunluluğu ile  özgün tasarımlı ürünler meydana getirerek katılım gösterilen SSP 2017’ye  bu sene 102 aday katıldı, adaylardan sadece 4 tanesi finale yükseldi.

 

Etkinliğin ilk günü  SSAB Oxelösund fabrikasında düzenlenen “mill tour” ile başladı. Katılımcılara ilk önce atölye ortamında anlatımlar ve fabrika hakkında genel bilgiler verildi. Daha sonra “haddeleme” ve “quenching” prosesleri yakından izlendi.

 

Etkinliğin ikinci günü Radisson Blue Waterfront Kongre Merkezinde gerçekleşti.Konusunda uzman konuşmacıların sahne aldığı “inspiration days” seminerlerinde katılımcılara çeliğin önemi ve çeliğin geleceği nasıl şekillendirebileceği , nanoteknoloji , yapay zeka konularında  sunumlar yapıldı.Aynı günün akşamı tüm katılımcıların katıldığı  SSP 2017 ödül galası düzenlendi.Finalde yarışmayı İsveç firması Kiruna Wagon kazandı.Ödül, şirketin yenilikçi damper vagon çözümü Helix Damper için verildi.

 

Bildiğiniz üzere SSAB fabrikalarında STRENX marka yüksek mukavemetli yassı çelik ve HARDOX marka aşınma plakaları üretilmektedir ve  yıllık ortalama 1,3 milyon ton üretim kapasitesiyle  dünya’nın önde gelen “yüksek mukavemetli çelik  ve aşınma plakası” üreticilerindendir.