İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde 1995 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye’nin  lider silobas  imalatçısı olan GÜVEN küresel pazarda rekabet etmeye ve  ürünlerini dünyanın her köşesine göndermeye devam ediyor. Özellikle Orta Asya pazarındaki silobas satışlarında lider olan GÜVEN , bu yıl Özbekistan pazarına yaptığı adetli satışlarla dikkatleri çekti.

Aralık 2018 tarihinde Özbekistan’ın Semerkand şehrinde faaliyet gösteren ve Özbekistan’ın en büyük treyler üreticisi olan UZ AUTO TRAILER firması ile “know how” anlaşması imzalayan GÜVEN , (9 adet) 35m³ kapasiteli Millennium Tip Silobası demonte olarak kendilerine gönderdi. Montaj işlemlerinde Özbek firmaya yardım eden GÜVEN montaj işlemleri biten ürünlerine basınç testi ve yol testi uygulamalarını yaparak silobasları güvenli bir şekilde teslim etti. Türk firması ile beraber çalışmaktan gayet mutlu olduklarını dile getiren UZ AUTO TRAILER firması yetkilileri “ ortak tarihimiz olan Türkiye ile güçlü işbirliği ve sağlam gelecek adımları atmak istiyoruz , bu konuda GÜVEN ile çalışmaktan çok mutluyuz, Özbekistan’ın modernleşmesi ve yeniden inşaası için hep beraber elbirliği ile çalışacağız” şeklinde açıklama yaptılar.

Güven’in  ihraç yaptığı Özbekistan, İpek yolu üzerinde bulunan ve Orta Asya’nın Parlayan Yıldızı ülke olarak  yer almaktadır.33 milyonluk nüfus, turizm, inşaat ve madencilik sektörünün sürüklediği Özbekistan Ekonomisi son yıllarda artan değeri, sürdürülebilir yatırımları ve yeni devlet başkanı ile geliştirdiği bölgeyle sıfır sorun stratejisiyle ülkemizin de radarına girmiş durumda.

2003 yılından beri devam eden olumsuz tablo özellikle son 2 yılda yaşanan yoğun temaslar, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti ile taçlandı ve iki ülke arasında yoğun bir iş trafiği başladı.Özellikle madencilik sektöründe gerçekleştirilen yoğun atılımlar, ülkede yoğun teknoloji açığı ve makina ekipman konusundaki talebi canlandırmış, bu alanda Türkiye en önemli partnerlerden biri olma yoluna girmiştir.

İnşaat sektörünün ülkede çok hızlı büyümesi, sanayide 2.sıraya yerleşmesi ve Taşkent City gibi mega projeler, ülkeyi şantiye sahası haline çevirmeyi başardı.